PrintFrendly

2023. szeptember 17., vasárnap

Mákos-cukkinis zabpehelykeksz

A mák és a cukkini remek páros. Már eddig többször bebizonyosodott, sőt most újra ebben az egyszerű kis kekszben is. 
Ez egy puha apró süti, nem ropogós fajta. Szénhidrátdiétába is illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 12 db-hoz
*10 dkg cukkini
*1 nagyobb tojás
*3 dkg négyszeres erősségű édesítő
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*6 dkg vaj
*1 ek tejföl
*6 dkg apró szemű zabpehely
*8 dkg zabpehelyliszt
*4 dkg darált mák
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 csipet só
 
A cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, a tejfölt, az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat. Beleszórjuk a sóval, zabpehellyel, szódabikarbónával elkevert zabpehelylisztet. Jól összeforgatjuk. Evőkanálnyi masszából tallért formázunk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb. 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan rácsra szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése