PrintFrendly

2021. november 5., péntek

Földimogyorókrémes karfiolsaláta

A karfiol a kedvenc zöldségeink közé tartozik. Bármilyen formában szívesen fogyasztjuk. Már többször készítettem belőle salátát. Most egy földimogyorókrémes változattal leptem meg a családot. Igazán különleges ízvilág, érdemes kipróbálni. 
A földimogyorókrémet a Donum Terrae biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*35 dkg karfiol
*2 púpozott evőkanál tejföl
*1 csipet só
Tálaláshoz:
*friss saláta
*napraforgómag
*szezámmag
*rózsabors
 
A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A tejfölt a mogyorókrémmel és kevés sóval kikeverjük, beleforgatjuk a karfiolt. 
Friss salátával, napraforgó- és szezámmaggal, valamint rózsaborssal megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése