PrintFrendly

2021. november 15., hétfő

Egyszerű tejfölös zöldbabfőzelék

A nyáron sok szép zöldbab termett a kertben, amiből került pár adag a fagyasztóba is. Ez ilyenkor jól jön és bármikor készülhet egy könnyű kis köret, mint például ez a főzelék. Sültekhez, pörkölthöz tökéletes köret. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 2-3 személyre
*40 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
*1 csapott kk só
*1 csapott kk (házi) ételízesítő
*2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
*3 evk olaj
*1 csapott kk fűszerpaprika
*2 púpozott ek tejföl
 
A zöldbabot épp annyi vízben, ami ellepi, roppanósra főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel. 
A lisztet egy kevés felforrósított olajon világosra pirítjuk, majd a tűzről levéve elkeverjük a paprikával, végül a tejföllel. Hőkiegyenlítéssel besűrítjük vele a főzeléket. 
Melegen sültekhez, csirkepaprikáshoz, esetleg tükörtojáshoz köretként kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése