Ritkán készítek körözöttet, mert a családban nem mindenki szereti. Én viszont nagyon kedvelem. Ez a céklás változat
pedig kifejezetten ízlett. Csak halkan megsúgom, hogy én ettem meg az egészet. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában
is. A cékla feldolgozásához a Russell Hobbs Desire salátakészítőt használtam.
*25 dkg túró
*1 kisebb cékla (7 dkg)
*1 ek apróra vágott vöröshagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
*2 ek tejföl
Tálaláshoz:
*teljes kiőrlésű keksz
A céklát puhára főzzük, meghámozzuk és a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük. A túrót
jól áttörjük, ízesítjük a fűszerekkel, beleforgatjuk a céklát, a vöröshagymát, majd a tejföllel krémesítjük. Pár
órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sós keksszel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése