PrintFrendly

2017. április 3., hétfő

Kókuszkrémes kalácskoszorú



Nincs húsvét kalács nélkül. Legyen az édes, vagy akár sós. Ez most az egyik kedvenc töltelékemmel, a kókusszal készült. Nem csak mutatós, de puha, foszlós, és nem túlságosan, de épp kellemesen édes. Én egy pohár hideg tejjel szeretem a legjobban.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában.

Hozzávalók 6 személyre:


Tésztához:

*50 dkg liszt

*1 csapott kávéskanál só

*2,5 dkg friss élesztő

*2 dl tej

*2 evőkanál cukor

*1 tasak vaníliás cukor

*1 egész tojás

*10 dkg vaj



Töltelékhez:

*1 nagyobb tojás fehérje

*3 púpos evőkanál porcukor

*7 dkg kókuszreszelék



Lekenéshez:

*1 egész tojás

*2 evőkanál tej



Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, és egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást, az olvasztott vajat. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. 
A töltelékhez a tojás fehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a porcukrot, azzal is verjük 1-2 percet, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. 
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra, és téglalap alakúra elnyújtjuk, megkenjük a krémmel.

A szélesebb oldalról feltekerjük, majd sütőpapíros nagyméretű, 30*38 cm-es tepsibe rakjuk, ahol a két végét levágjuk, és összeillesztjük. 
Egy nagyobb ollóval 3 cm széles bevágásokat ejtünk. Letakarva további 20 percet kelesztjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük. 
A sütőből kiemelve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.


A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése