PrintFrendly

2017. április 29., szombat

Francia diós szelet



Régen picit tartottam a nyújtott lapos sütiktől, de ezt mindenképpen megéri elkészíteni. Szép nagy adag, remek vendégváró édesség. Egyáltalán nem nehéz, és a végeredmény kárpótolja a befektetett munkát, és az időt. Egy kisebb családi összejövetel alkalmával az ebéd lezárásaként kínáltam.
Hozzávalók:
Mézes lapokhoz:
*40 dkg liszt
*1 kk szódabikarbóna
*1 ek méz
*2 nagyobb tojás
*12 dkg margarin
*10 dkg porcukor

Diós piskótához:
*15 dkg rétesliszt
*0,5 tasak sütőpor
*15 dkg darált dió
*6 tojás
*15 dkg cukor
*3 ek víz
*0,5 dl étolaj

Krémhez:
*3 tojás sárgája
*2 tasak vaníliás pudingpor
*10 dkg cukor
*7 dl tej
*12 dkg porcukor
*25 dkg margarin

A mézes lapok alapanyagait összedolgozzuk, majd két sütőpapír között 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt sütőpapíros tepsi hátán megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, olajjal, majd beleforgatjuk a sütőporos, diós lisztet és lazítjuk a keményre vert tojásfehérjével.
Sütőpapíros 30*38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ez kb. 30 perc. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, pudingporral, majd a tejjel simára keverjük és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt pudingos krémbe forgatjuk.
A nagy 30*38-as tepsibe teszünk egy mézes lapot, amit megkenünk a krém felével, majd ráfektetjük a diós piskótát. A maradék krémmel bevonjuk és a második mézes lappal befedjük. Folpackkal lefedve hagyjuk egy éjszakát puhulni. Másnap porcukorral megszórva, és egy éles késsel felszeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése