Ritkán készítek töltött, rántott palacsintát, de akkor
mindig nagy sikert arat a család körében. Frissen a legfinomabb, amikor még
folyik a sajt a belsejében. Ebből nekem most 10 db közepes palacsinta lett, ez
természetesen a serpenyő méretétől függ.
Hozzávalók 5
főre:
Palacsinta
tésztájához:
*3 nagyobb tojás
*1 púpos kk só
*12 jó púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj
Töltelékhez:
*5 nagy kelkáposzta levél
*10 vékony szelet sonka
*10 vékony szelet sajt
Panírozáshoz:
*3 kisebb tojás
*15 dkg liszt
*15 dkg zsemlemorzsa
*olaj bőven a sütéshez
A kelkáposzta leveleket kettévágjuk, a vastag erét
kivágjuk és sós, gyöngyöző vízben pár percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk
kihűlni.
A fenti hozzávalókból szokásos módon legalább 10 db sós
palacsintát sütünk.
(A palacsinta sütéséről ITT olvashattok bővebben.)
A palacsintákat még melegen megtöltjük úgy, hogy egy
palacsinta közepére fektetünk egy kellevelet, rá egy sonkát, arra egy szelet
sajtot. A két szélét középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.
A szélét egy fogpiszkával megtűzzük.
A tekercseket először lisztben, majd tojásban, végül
zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk az olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal rizs körettel és tartármártással
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése