Annyira nem vagyunk nagy alkoholrajongók, de most egy kis
különlegességre vágytam, ezért egy egész egyszerű gyümölcslevest készítettem,
amibe egy leheletnyi fehérbort is csempésztem. Nem túl intenzíven érezhető
benne, de éppen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a levesnek. Jól behűtve az
igazi.
Hozzávalók 4
főre:
*10 db nagyobb sárgabarack
*1 ek vaj
*0,5 dl fehérbor
*2 dl víz
*1 csipet só
*2 ek cukor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
*1 dl sűrű tejszín
*1 tasak vaníliás cukor
A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat
eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás.
Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd
átforgatjuk rajta a sárgabarack feleket.
Hozzáadjuk a bort és egy kevés vizet.
Meghintjük sóval és adunk hozzá cukrot ízlés szerint.
Ha egy kicsit összeesett a barack, akkor merülő mixerrel
pépesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, a levesből
mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk és a levesbe csorgatjuk. Ha már jó
sűrű, akkor elzárjuk és elkeverünk benne egy vaníliás cukrot.
Jól behűtve, pár szelet barackkal, és citromfű bóbitával díszítve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése