Nagyon finom lett. Kicsit különleges, de ízletes. Nem használtam túl sok fűszert, csak sót és borsot, no meg egy fej hagymát, amit szeretek a sült húsok alá vágni.
Hozzávalók 4
főre:
*4 kisebb csirkemell filé
*15 dkg puha aszalt szilva
*só
*bors
*10 dkg szeletelt bacon szalonna (8 szelet)
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 tk margarin a jénai kikenéséhez
A megtisztított mellek hosszabbik oldalán egy éles késsel
zsebet készítünk, amit bedugdosunk aszalt szilvával.
A megtöltött husikat megszórjuk sóval és tekerünk rá
kevés borsot.
Minden mellet szorosan betekerünk 2-2 db bacon szalonnával
úgy, hogy a szalonna vége alulra essen.
Egy közepes jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal.
A megtisztított vöröshagymát fél karikára vágjuk, majd a
kikent tál aljára szórjuk.
Ráfektetjük a töltött csirkéket.
Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 30 percet
180 fokon hőlégkeveréssel hagyjuk puhulni.
Ezután az alufóliát eltávolítva addig sütjük, míg a
szalonna szépen megpirul. Ez nekem kb. 35 perc volt ugyanezen a hőfokon.
Melegen kevésbé, de hidegen szépen szeletelhető.
Habos krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése