Most egy hagyományosnak nem igazán mondható finomság
készült nálunk. Fasírt, de nem húsból. Akár főzelék feltétjeként is
kínálhatjuk, de egy jó kis szaftos salátával, rizzsel is remek.
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
*1 nagy bab konzerv (50 dkg töltőtömeggel)
*2 nagyobb tojás
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kk só
*½ kk őrölt bors
*½ kk morzsolt majoránna
*3 nagy gerezd fokhagyma
*8 ek TK zsemlemorzsa + kevés a forgatáshoz
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
*1 nagy bab konzerv (50 dkg töltőtömeggel)
*2 nagyobb tojás
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kk só
*½ kk őrölt bors
*½ kk morzsolt majoránna
*3 nagy gerezd fokhagyma
*8 ek TK zsemlemorzsa + kevés a forgatáshoz
A babkonzervet átöblítjük, lecsepegtetjük, majd nem túl pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a morzsát. Jól összedolgozzuk.
Evőkanálnyi adagokból golyókat sodrunk, kissé
ellapítjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában.
Felforrósított olajban közepes
hőfokon megsütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése