Ez egy igazán könnyű és egyszerű húsmentes, tésztás fogás. Gyorsan elkészül, igazi hétköznapi étel.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg durum spagetti
*15 dkg sült sütőtök
*2 dl tejszín
*kevés olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*25 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*1-2 ek napraforgómag
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A napraforgómagot száraz serpenyőben
megpirítjuk és félretesszük. Kevés felforrósított olajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a villával áttört sült tököt,
majd a tejszínnel jól átforraljuk. Ízesítjük sóval és borssal. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, felforrósított
olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőtökös spagettit a pirított gombával és a magokkal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése