PrintFrendly

2024. október 6., vasárnap

Szalonnás-olívabogyós csirkemell

Ha valahol megkóstolunk egy ételt és nagyon megtetszik, akkor itthon később reprodukálom, megpróbálom elkészíteni. Így volt ez az egyszerű húsos fogás is. Roppant könnyen és gyorsan asztalra varázsolható és igazán ízletes. Máskor is biztosan étlapra kerül majd nálunk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg csirkemellfilé
*10 dkg kolozsvári szalonna
*5 dkg magozott olívabogyó
Sütéshez:
*1/2 dl olaj
*1 púpozott ek vaj
*2 dl zöldségleves alaplé
*1 csipet só
*1 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
 
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A szalonnát apróra vágjuk, a felforrósított olajon megsütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a hús szeleteket, melegen tartjuk. A zsiradékhoz adjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, az alaplével felengedve csomómentesre dolgozzuk és összeforraljuk. Ha szükséges utánízesítjük, sózzuk a mártást. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott olívabogyót, a szalonnát és a húst. Párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése