Salátakészítés során maradt meg két darab főtt cékla, ezt
használtam fel egy gyors édesség sütésekor. Nagyon finom, puha desszert lett a
végeredmény. A cékla íze egyáltalán nem érződik, ezért azoknak is ajánlom, akik
nem szeretik ezt a zöldséget. Nálunk a két válogatós gyerek is szó nélkül
falatozta.
Hozzávalók 10
db minikuglófhoz:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*10 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 nagyobb tojás
*3 ek olaj
*2 jó púpos ek nutella
*2 közepes, főtt cékla (8 dkg)
*1,5 dl tej
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóval. A tojást
simára keverjük a cukrokkal, majd az olajjal, nutellával. Beleforgatjuk a
sajtreszelőn lereszelt céklát.
A sütőporos lisztet és a tejet felváltva
adagolva csomómentesre keverjük. A margarinnal kikent 10 kis forma
mélyedéseiben egyenletesen elosztjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon
hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Rácson
hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése