PrintFrendly

2024. július 21., vasárnap

Csabai tepsis csirke

Most, hogy picit felfrissült a levegő, nyugodtabb szívvel kapcsoltuk be a sütőt. Korábban egy kifőzdében kóstoltunk egy húsos fogást, amit most itthon próbáltuk meg elkészíteni. Igazán ízletes étel lett a végeredmény.
Hozzávalók:
*1 kg csirkemellfilé
*1 púpozott ek mangalicazsír
*2-3 tk szárnyas fűszerkeverék
*1 nagy fej vöröshagyma
*15 dkg száraz csabai kolbász
*3 dl zöldségleves alaplé
 
A mellet vékonyra szeleteljük és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A megpucolt vöröshagymát csíkokra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. egy nagyobb méretű tepsit kikenünk zsírral. A tepsibe szórjuk a vöröshagymát, ráfektetjük a hús szeleteket, megszórjuk a kolbászkarikákkal. Felenegedjük az alaplével. Lefedve egy órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva hagyjuk egy kicsit pirulni és hogy az alaplé picit elpárologjon. Melegen kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése