Hozzávalók 4 főre:
- 35 dkg petrezselyem
- 25 dkg krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet karikára, a
krumplit kisebb kockára vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a
petrezselymet, a krumplit, jól összeforgatjuk.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje.
Meghintjük sóval, borssal és beledobjuk a fokhagymát.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt pár ek levessel felhígítjuk, majd a levesbe
öntjük.
Pár percig hagyjuk még a lángon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése