Printfriendly

2014. január 12., vasárnap

Tejszínes petrezselyem krémleves

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető zöldség krémleves. Olyan gonosz szél fúj odakint, hogy igazán jól esett a meleg krémes leves. Akár pirított kenyérkockákkal, akár reszelt sajttal vagy levesgyönggyel is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4 főre:
  • 35 dkg petrezselyem
  • 25 dkg krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet karikára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a krumplit, jól összeforgatjuk.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje.
Meghintjük sóval, borssal és beledobjuk a fokhagymát.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt pár ek levessel felhígítjuk, majd a levesbe öntjük.
Pár percig hagyjuk még a lángon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése