Printfriendly

2014. január 13., hétfő

Fekete-erdő muffin

Olyan régen sütöttem muffint, pedig nagy kedvencünk, egyszerű és hamar elkészíthető. A Sütik könnyedén című füzetecskében találtam ezt a receptet. Igazán finom, akár egy pohár tejjel vagy a kávé mellé remek reggeli, tízórai vagy uzsonna. A gyerekeknek is csomagolhatjuk a sulis dobozba.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 25 dkg meggy (idényen kívül 1 üveg meggybefőtt)
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara
  • 2 dkg margarin a forma kikenéséhez

A meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük.

A formákat kikenjük vékonyan margarinnal.

A sütőt előmelegítjük.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a kakaóport és belereszeljük a csokoládét.

Egy másik tálkában a cukrot a tojással habosra keverjük, majd lassanként adagoljuk hozzá a felolvasztott, de nem forró margarint és a tejfölt. Legvégül beleszórjuk a meggyet.

A tojásos és a lisztes részt összeforgatjuk.

A masszát egyenlően elosztjuk a forma 12 mélyedésében.

Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

A formában hagyjuk 10 percet pihenni, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.


Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése