Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 25 dkg meggy (idényen kívül 1 üveg meggybefőtt)
- 2 db tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 25 dkg finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara
- 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
A meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük.
A formákat kikenjük vékonyan margarinnal.
A sütőt előmelegítjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a
sütőport, a kakaóport és belereszeljük a csokoládét.
Egy másik tálkában a cukrot a tojással habosra keverjük,
majd lassanként adagoljuk hozzá a felolvasztott, de nem forró margarint és a
tejfölt. Legvégül beleszórjuk a meggyet.
A tojásos és a lisztes részt összeforgatjuk.
A masszát egyenlően elosztjuk a forma 12 mélyedésében.
Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc
alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk 10 percet pihenni, majd rácsra téve
hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése