Hozzávalók 3 főre:
- 15 dkg tepertő
- 5 dkg margarin
- 1 közepes fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek mustár
- 1 ek tejföl
A tepertő bőrét levágjuk, majd a bőr nélküli tepertőt
húsdarálón ledaráljuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a lila hagymát egész apróra
vágjuk.
A ledarált tepertőhöz adjuk a margarint és jól
összekeverjük.
Belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a lila hagymát, a sót,
borsot, a paprikát, belekanalazzuk a mustárt és a tejfölt.
Alaposan összeforgatjuk.
Minimum egy órára hűtőbe pihentetjük, hogy az ízek jól
összeérjenek.
Friss kenyérrel, friss zöldségekkel kínáljuk.
Én is így készítem,de darálok bele ehhez a mennyiséghez kb. 10 cm.-es füstöltkolbászt héj nélkül persze.Isteni
VálaszTörlésKöszi, jó ötlet :-)
Törlés