Hozzávalók 3 főre:
- 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy paradicsom
- 2 ek házi darált pirospaprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 15 dkg zöldborsó
A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket
eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a
paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst
fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk
a darált paprikát és a paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.
Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp
roppanósra főzzük.
A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.
Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt
krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése