Hozzávalók 15 db csigához:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 3 púpos ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek olaj
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró
tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék
cukrot, vaníliás cukrot, a mézet, a
margarint, a tojás sárgáját és a
felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a cukrot a kakaóporral elkeverjük.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre
borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük olajjal.
Megszórjuk a cukros kakaóval.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a
csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet
kelesztjük.
180 fokon 15 perc alatt a középső bordamagasságon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése