Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 12,5 dkg margarin
Töltelékhez:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 2 dl paradicsomlé
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 2 csapott ek liszt
- 2 ek ketchup
- 15 dkg sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró
tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a
margarint, és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, felöntjük a
paradicsomlével, beleszórjuk a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát és
belehintjük a lisztet. Sűrűre főzzük.
Legvégül belekeverjük a ketchupot.
A megkelt tésztát egészen enyhén lisztezett felületre
borítjuk.
3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük a paradicsomos szósszal és meghintjük a reszelt
sajttal.
A hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
KB. 2 cm vastag csigákat vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsi sorakoztatjuk, helyet hagyva a
csigák között, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt és a tepsiben még 30 percet
kelesztjük.
180 fokon 23 perc alatt a középső bordamagasságon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése