Printfriendly

2014. január 15., szerda

Zöldborsófőzelék, ahogy Anyukámtól tanultam

Mint ahogyan a legtöbb főzési alapot, ennek a főzeléknek az elkészítését is az Anyukámtól tanultam. Mindig édesen, cukorral főzi, mi is így szoktuk meg, így szeretjük és én is így készítem. Szeretjük hozzá a fasírtot, a sült oldalast, de jöhet mellé rántott husi vagy épp csirkepaprikás is, mint ahogyan ma is.


Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 csapott kk só
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tejföl
A borsót alaposan megmossuk, egy tálba tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Meghintjük a sóval, cukorral és addig főzzük, míg a borsó megpuhul.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük.
A főzelékből kivéve pár evőkanál forró vízzel felhígítjuk, hogy ne csomósodjon össze, mikor a főzelékbe öntjük.
Majd folyamatos kavargatás mellett a habarást a főzelékbe öntjük.
Mérsékelt lángon hagyjuk besűrűsödni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése