Hozzávalók 4 főre:
- 2 kisebb csirkemell filé (ebből nekem 8 nagyobb szelet lett)
- 1 tk só
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 2 dl tej
- 10 dkg sajt
- 7 dkg liszt a hús forgatásához
- Olaj bőven a sütéshez
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Kiklopfoljuk és besózzuk. Addig hagyjuk állni, míg a bundát
elkészítjük.
A túrót egy tálba öntjük, villával áttörjük.
A tojásokat hozzáadjuk, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk,
beleszórjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva, a masszát csomómentesre
keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt sajtot.
Bő olajat forrósítunk.
A lisztet egy tálkába öntjük, megforgatjuk benne a melleket,
majd a túrós masszába mártjuk (villával kis rásegítés szükséges, hogy jól
bevonja a bunda a húst).
Forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp: A kisült bundás húst egy magasabb falú tálba szedtem
papírtörlőre, lefedtem alufóliával, és amíg az utolsó hús ki nem sült, hagytam
a forró gőzben puhulni.
A hús egyáltalán nem száraz, hanem finom, omlós a bundában.
hjj
VálaszTörlés? :-)
TörlésNekem kicsit hasonlít a mátrai borzaskához, igaz annak krumpli van a bundájában, de ez a túrós változat nagyon izgalmasan hangzik, még csak nem is hallottam eddig efféle bundázási módról. Tetszik, alkalomadtán kipróbálom!
VálaszTörlésA mátrai borzaska is fincsi, de ezt a túróst is érdemes kipróbálni. A család nagyon szereti, a gyerekek is szívesen eszegetik. A ropogósabb bundákat nem igazán kedvelik :-)
TörlésEz nagyon finom lehet,kiprobalom-mar annyi mindent listara tettem a blogodrol,nagyon finomakat fozol :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök, hogy tetszenek az ételek. Jó étvágyat kívánok hozzájuk :-)
Törlés