Hozzávalók kb. 9-10 palacsintához:
Tésztához:
- 3 tojás
- 1 kk só
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 púpos ek liszt
- 480 ml tej
- 0,5 dl olaj
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2-3 ek piros ribizli
A ribizlit, ha mirelit, hagyjuk kiolvadni és kicsit
lecsöpögni.
A tojásokat a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral
habosra keverjük.
Belekanalazzuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva
sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk.
Legvégül belekeverjük az olajat.
Egy serpenyőt felforrósítunk 1 tk olajjal együtt.
Merünk 1 merőkanálnyit a serpenyőbe és a palacsinták
mindkét oldalát közepes lángon világosra sütjük.
Ha kisültek a palacsinták, addig hagyjuk hűlni, míg a
tölteléket elkészítjük.
A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk cukrokat és
legvégül a lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. Ha nem elég krémes a
túró, tehetünk hozzá egy pici tejfölt.
A palacsintákat kiterítjük, a közepükön elkenünk 1 eknyi
tölteléket. A palacsinta két szélét behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése