Printfriendly

2014. január 17., péntek

Ribizlis-túrós palacsintatekercsek

Most, hogy kevés friss gyümölcs van, előkerül a nyáron eltett tartalék. Így lett e hosszú hét lezárásaként a pénteki uzsonna egy kis ribizlivel megbolondított túrós palacsinta. Igazán laktató, a piros bogyóstól kissé savanykás finomság.


Hozzávalók kb. 9-10 palacsintához:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 kk só
  • 4 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 púpos ek liszt
  • 480 ml tej
  • 0,5 dl olaj

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2-3 ek piros ribizli

A ribizlit, ha mirelit, hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsöpögni.
A tojásokat a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Belekanalazzuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk.
Legvégül belekeverjük az olajat.
Egy serpenyőt felforrósítunk 1 tk olajjal együtt.
Merünk 1 merőkanálnyit a serpenyőbe és a palacsinták mindkét oldalát közepes lángon világosra sütjük.
Ha kisültek a palacsinták, addig hagyjuk hűlni, míg a tölteléket elkészítjük.
A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk cukrokat és legvégül a lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. Ha nem elég krémes a túró, tehetünk hozzá egy pici tejfölt.
A palacsintákat kiterítjük, a közepükön elkenünk 1 eknyi tölteléket. A palacsinta két szélét behajtjuk, majd alulról feltekerjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése