Printfriendly

2014. január 8., szerda

Egyszerű karfiolleves sárgarépával

Szilveszterkor készítettem utoljára levest, de már nagyon hiányzott. Csak egy kis egyszerű és zöldséges melengetőre vágytam, így lett ez a karfiolos leveske az ebéd. Igazán hamar az asztalra varázsolható és nem igényel sok konyhai teendőt.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg karfiol
  • 2 kisebb szál sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 tk darált pirospaprika
  • 1 tk só
  • 0,3 kk őrölt bors

A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát negyed karikára vágjuk. (Így a répa kb. ugyanannyi idő alatt fő meg, mint a karfiol.)
A vöröshagymát apróra kockázzuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
A lángról lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát és beleforgatjuk a karfiolt és a sárgarépát.
Felengedjük vízzel, visszarakjuk a tűzre.
Meghintjük sóval, borssal és hozzáadjuk a darált pirospaprikát.
Addig főzzük, míg minden zöldség megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése