Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg karfiol
- 2 kisebb szál sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 tk darált pirospaprika
- 1 tk só
- 0,3 kk őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt apró rózsáira
szedjük, a sárgarépát negyed karikára vágjuk. (Így a répa kb. ugyanannyi idő alatt fő meg, mint a karfiol.)
A vöröshagymát apróra kockázzuk és az olajon üvegesre
pirítjuk.
A lángról lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát és
beleforgatjuk a karfiolt és a sárgarépát.
Felengedjük vízzel, visszarakjuk a tűzre.
Meghintjük sóval, borssal és hozzáadjuk a darált
pirospaprikát.
Addig főzzük, míg minden zöldség megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése