Gyerekzsúrra, gyereknapra vagy csak nassolni is kiváló.
Hozzávalók 8 nagyobb, tenyérnyi nyalókához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 db saslikpálca vagy 4 db hurkapálca
A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor,
vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe
beledolgozzuk a kakaóport.
Mindkét masszából lecsípünk egy nagyobb diónyi darabot,
egyenként rúddá sodorjuk.
A két tésztát egymáson megtekerjük, a tenyerünkkel eggyé
sodorjuk.
Az egyik vége felől elkezdjük csigába feltekerni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól távolabb.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve óvatosan beleszúrjuk a pálcákat.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kisebb nyalókákat szeretnénk, akkor kisebb rudakat
érdemes sodorni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése