Printfriendly

2014. január 16., csütörtök

Fokhagymás-petrezselymes panírban sült csirkecsíkok

A fokhagymás-petrezselymes panírmorzsát kipróbálva készült el a mai ebéd. Egyszerű csirke, hozzá sült krumpli és egy kis fokhagymás mártogatós. A hagyományos rántott hús újra gondolva és fűszerekkel megbolondítva.

 Hozzávalók 4 főre:
  • 2 nagyobb csirkemell filé
  • 1 kk só
  • 10 dkg fokhagymás-petrezselymes panírmorzsa
  • 3 kisebb tojás
  • 10 dkg liszt
  • Olaj a sütéshez

A megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra vágjuk.

Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni.

Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát készítünk.

Az első tálkába a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a fűszeres morzsát rakjuk.

A csirkecsíkokat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a fokhagymás morzsában.

Bő olajban, közepes lángon pár perc alatt pirosra sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, sült krumplival és fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Akik elkészítették:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése