Hozzávalók 4 főre:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 kk só
- 10 dkg fokhagymás-petrezselymes panírmorzsa
- 3 kisebb tojás
- 10 dkg liszt
- Olaj a sütéshez
A megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra
vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni.
Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát
készítünk.
Az első tálkába a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat
kicsit felverjük, a harmadikba a fűszeres morzsát rakjuk.
A csirkecsíkokat megforgatjuk először a lisztben, majd a
tojásban, legvégül a fokhagymás morzsában.
Bő olajban, közepes lángon pár perc alatt pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, sült krumplival és fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése