Hozzávalók 3 főre:
- 3 nagyobb, kb. 1,5 cm vastag tarja szelet
- 1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 3 csík füstölt szalonna
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, és kicsit
szárazra töröljük. A fokhagymákat megtisztítjuk, és fokhagymatörőn átnyomjuk,
bedörzsöljük vele a husikat.
A tarja szeleteket olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Meghintjük sóval és borssal. Kevés vizet, kb. 1 dl-t öntünk
közéjük.
Alufóliával lefedve 220 fokon kb. 40 percig puhítjuk
hőlégkeveréssel, majd a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt
párszor meglocsoljuk és egyszer meg is fordítjuk, hogy mindkét oldaluk
egyenletesen piruljon, és ne száradjon ki.
A szalonna csíkokat a bőrig bevagdossuk és egy serpenyőben
zsírjára pirítjuk.
Melegen, a tarja szeletekre téve sült krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése