Printfriendly

2014. január 12., vasárnap

Fokhagymás tarja szalonnakoronával

A tejszínes petrezselyem krémleves remek kiegészítője. A család kérésére krumpli sült hozzá köretként.


Hozzávalók 3 főre:

  • 3 nagyobb, kb. 1,5 cm vastag tarja szelet
  • 1 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 3 csík füstölt szalonna

A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, és kicsit szárazra töröljük. A fokhagymákat megtisztítjuk, és fokhagymatörőn átnyomjuk, bedörzsöljük vele a husikat.
A tarja szeleteket olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Meghintjük sóval és borssal. Kevés vizet, kb. 1 dl-t öntünk közéjük.
Alufóliával lefedve 220 fokon kb. 40 percig puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk és egyszer meg is fordítjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon, és ne száradjon ki.
A szalonna csíkokat a bőrig bevagdossuk és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk.
Melegen, a tarja szeletekre téve sült krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése