Printfriendly

2014. január 19., vasárnap

Almás zellerkrémleves

Nagyon szeretjük a krémleveseket, de sajnos csak a család női fele. Ezért kis adagokat főzök és ritkábban. Nemrég találtam rá Brigi blogján erre a receptre és már akkor tudtam, hogy mindenképpen ki fogom próbálni. Kellemesen pikáns és krémes leveske lett. Köszönet érte! Persze a fiúk reakciója most is: "nem kérünk, ha nem baj".


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 szem krumpli
  • 2 nagyobb alma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • kb. 1 liter marhahúslé (nálam zöldségleveslé)
  • 1 k só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 leheletnyi kakukkfű
  • 0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
  • ízlés szerint frissen facsart citromlé


Megtisztítjuk a zöldségeket, a zellert, a krumplit és az almát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
Utóbbit egy kevéske olajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a zellert, krumplit, almát és felengedjük a leveslével.
Meghintjük a fűszerekkel, addig főzzük, míg minden zöldség megpuhul.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt a leveshez adjuk és pár percig hagyjuk még a lángon.
Melegen, ízlés szerint citromlével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése