Hozzávalók 4 főre:
- 1 kisebb zellergumó
- 2 szem krumpli
- 2 nagyobb alma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- kb. 1 liter marhahúslé (nálam zöldségleveslé)
- 1 k só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 leheletnyi kakukkfű
- 0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
- ízlés szerint frissen facsart citromlé
Megtisztítjuk a zöldségeket, a zellert, a krumplit és az
almát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
Utóbbit egy kevéske olajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a zellert, krumplit, almát és felengedjük a
leveslével.
Meghintjük a fűszerekkel, addig főzzük, míg minden zöldség
megpuhul.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt a leveshez adjuk és pár percig hagyjuk még a
lángon.
Melegen, ízlés szerint citromlével kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése