Husit sütöttem, mégpedig ketcuposat. Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.
Hozzávalók 3 főre:
- 6 db hosszú csirkecomb
- 1 kk só
- 7 ek ketchup
- 2 ek méz
- 2 ek olaj
- 0,5 kk őrölt bors
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
A combokat alaposan megtisztítjuk és leitatjuk róla vizet és meghintjük sóval.
Egy tálkába, amibe majd beleférnek a husik is, öntjük a
ketcupot, a mézet, az olajat, meghintjük borssal. A megtisztított fokhagymát
belezúzzuk, a vöröshagymát pedig belereszeljük. (Utóbbihoz sajtreszelőt használtam.)
Alaposan összeforgatjuk, majd a husikat egyesével jól
megforgatjuk benne.
Lefedve pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk
benne pácolódni.
Egy közepes méretű tepsibe fektetjük a combokat, ráöntjük a
tál alján maradt páclevet.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon
hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 20 percet
pirítjuk.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.
Elmajszolom ezeket a fincsi ketchupos csirkecombokat, közbe nézz be hozzám egy játékra szeretnélek meghívni. http://koskacukor.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html
VálaszTörlésKöszönöm a meghívást :-)
Törlés