Printfriendly

2014. január 29., szerda

Ketchupos sült csirkecomb

Ma az ebéd egy kicsit később lett kész, mert várt rám egy kis hókotrás és a fogorvosnál is időztem keveset.
Husit sütöttem, mégpedig ketcuposat. Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.
Hozzávalók 3 főre:
  • 6 db hosszú csirkecomb
  • 1 kk só
  • 7 ek ketchup
  • 2 ek méz
  • 2 ek olaj
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
A combokat alaposan megtisztítjuk és leitatjuk róla vizet és meghintjük sóval.
Egy tálkába, amibe majd beleférnek a husik is, öntjük a ketcupot, a mézet, az olajat, meghintjük borssal. A megtisztított fokhagymát belezúzzuk, a vöröshagymát pedig belereszeljük. (Utóbbihoz sajtreszelőt használtam.)
Alaposan összeforgatjuk, majd a husikat egyesével jól megforgatjuk benne.
Lefedve pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk benne pácolódni.
Egy közepes méretű tepsibe fektetjük a combokat, ráöntjük a tál alján maradt páclevet.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Elmajszolom ezeket a fincsi ketchupos csirkecombokat, közbe nézz be hozzám egy játékra szeretnélek meghívni. http://koskacukor.blogspot.hu/2014/01/jatek-ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés