Printfriendly

2014. január 31., péntek

Egyszerű körözött

Nagyon rég készítettünk körözöttet. Vendégeink vannak és uzsonnára kínáltuk friss kenyérrel. Érdemes pár órát hagyni érni, így lesz igazán jól érezhető benne a hagyma. 

Hozzávalók 6 főre:
  • 50 dkg túró
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk tejföl

A hagymát alaposan megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk.
A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, borsot, a paprikát, alaposan összekeverjük, legvégül a tejföllel krémesítjük.
Pár órát hűtőben pihentetjük, de még jobb egy egész éjszakát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése