Printfriendly

2014. február 2., vasárnap

Egyszerű brokkoli krémleves

Igazán szép brokkolit sikerült vásárolni, így ebből készült a vasárnapi ebéd.


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 közepes krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

A megtisztított brokkolit apró rózsákra szedjük, a vastagabb szárakat levágjuk.
A krumplit felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset apró kockára vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a brokkolit, a krumplit, jól átforgatjuk és felengedjük vízzel, úgy, hogy ne lepje el teljesen.
Meghintjük sóval, borssal, beletesszük az egész fokhagymákat.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Merülő mixerrel pürésítjük.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt és hagyjuk felforrni.
Ha a krémesítés előtt nagyon hígnak véljük, akkor a tejszínt elkeverhetjük egy evőkanálnyi liszttel.
Melegen, leves gyönggyel, pirított kenyér kockával vagy reszelt sajttal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése