Printfriendly

2014. február 19., szerda

Tejfölös karalábéfőzelék

A hagyományos főzelékeken túl most karalábéból készült az ebéd. Nagyon egyszerűen, hamar, kevés alapanyagból az asztalra varázsolható. Kicsit édes, de rendkívül krémes főzelék.  Fokhagymás fasírtgolyókkal kínáltam.

Hozzávalók 3 főre:

  • 3 nagyobb, de zsenge karalábé
  • 1 kk só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tejföl

A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.

Annyi vízben, hogy  kicsit túlérje, puhára főzzük.

Közben a keletkező habot leszedjük róla.

Meghintjük sóval, borssal.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.

A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük.

Hagyjuk besűrűsödni.

Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.

Melegen, fasírttal, sült hússal vagy egyszerű sült virslivel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése