Printfriendly

2014. február 4., kedd

Tavaszi tarhonyás hús

Olyan gyönyörűen süt a nap, de azért itt csípős hideg van. Már nagyon várom az igazi tavaszt minden vidám, csodás színével. Addig is a mai ebédet színesítettem egy kis sárgarépával, zöldborsóval.
Hozzávalók 4 főre:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
Tarhonyához:
  • 3 ek olaj
  • 1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )
  • 1 leveskocka
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 3 csésze víz
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
A húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk.
A husit fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.
Rámérjük a 3 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket.
Hozzáadjuk  a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.
Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk puhulni.
A megtisztított sárgarépát apróbb kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt sós vízben épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a répát, a borsót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése