Printfriendly

2014. február 18., kedd

Mustárban pácolt serpenyős tarja színes vitaminsalátával

Ritkán készítek húst ezzel a sütési technikával. A pácolást mostanában gyakrabban választom, hisz így ízletesebb, porhanyósabb hús varázsolható az asztalra. A sok krumpli és rizs köret után pedig igazán jól esett hozzá egy kis színes vitaminsaláta.


Hozzávalók 3 főre:
Tarjához:

  • 3 nagy csont nélküli sertéstarja szelet (Kb. ujjnyi vastag)
  • 1 csapott kk só
  • 3 csipet őrölt bors
  • 6 ek mustár
  • egy kevés olaj a sütéshez

Salátához:

  • 3 közepes paradicsom
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 ek olíva olaj
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze.
Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal.
Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk benne.
Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este beforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a hús szeleteket ne lepje el.
A tarják mindkét oldalát kb. 13-13 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát karikára, a paradicsomot és az uborkát fél karikára vágjuk.
Meghintjük sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot és meglocsoljuk kevéske oliva olajjal.
Jól összeforgatjuk és tálaljuk.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése