Printfriendly

2014. február 17., hétfő

Csirkemell Dubarry módra

Már többször készítettem ezt a finom csirkés ételt. Most kimondottan Párom kérésére lett ez a vasárnapi ebéd fő fogása. Szintén kívánságra zöldborsós rizs volt hozzá a köret. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagy szelet csirkemell filé
  • 2 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej karfiol fele (nálam 8 nagy db)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 15 dkg trappista sajt

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.

A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat.

Meghintjük sóval, borssal.

Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.

A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. (Legközelebb zúzok bele 2-3 gerezd fokhagymát is.)

A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk.

Megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.

A húsok közé nem szükséges víz, sem alufóliával lefedni. Ezek nélkül is tökéletesen puhára sül a csirke.

1 megjegyzés:

  1. Hát ezt én is kifogom próbálni,mert nagyon finom lehet!!Köszi a segítséget a vasárnapi ebédhez!!!!

    VálaszTörlés