Printfriendly

2014. február 7., péntek

Egyszerű szalámis pizza

Ma egyéb teendőim miatt kevés időm jutott a konyhában tevékenykedni. Ezért csak egy kis pizza sült, az is inkább uzsonnára. A tésztája nem is vékony és nem is vastag, olyan közepes. A sajt szalámit és fűszeres paradicsomszószt takar.

Hozzávalók 6 nagyobb szelethez:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 2 tk só
Szószhoz:
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 csipet só
  • 1 kk cukor
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 csipet őrölt bors
Feltéthez:
  • 10 dkg száraz szalámi
  • 10 dkg sajt
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
A paradicsomlevet elkezdjük melegíteni, beleszórjuk a fűszereket, majd a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Előmelegítjük a sütőt. Lereszeljük a sajtot.
A kicsit hűlt paradicsomszószt a tésztára kenjük.
A szalámi karikákkal befedjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése