Printfriendly

2014. február 20., csütörtök

Lecsós csirkepaprikás

Nagyon egyszerű étel, amit a hűtőben árválkodó pár darab zöldség felhasználásával készítettem. A család egyik nagy kedvencével, nokedli körettel kínáltam.
Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 púpos ek tyúkzsír
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 kisebb fehér paprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek házi darált pirospaprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk.
A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával.
Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha még sok víz maradna rajta, a fedőt levéve hagyjuk azt elfőni.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése