Printfriendly

2014. január 18., szombat

Metélőhagymás rudacskák



Finom kis sós harapnivaló. A metélőhagyma igazán különleges ízt kölcsönöz neki. Hamar, kevés alapanyagból elkészíthető, sokáig puha marad. Ebből az adag tésztából nekem most 50 db omlós rudacska készült.


Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 csapott tk só
  • 25 dkg margarin
  • 1 egész tojás lekenni
  • 1 kis marék friss metélőhagyma
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A snidlinget megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apróra vágjuk.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szobahőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne.
Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát.
Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egy kisméretű tojást egy villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése