Finom kis sós harapnivaló. A metélőhagyma igazán különleges
ízt kölcsönöz neki. Hamar, kevés alapanyagból elkészíthető, sokáig puha marad.
Ebből az adag tésztából nekem most 50 db omlós rudacska készült.
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 csapott tk só
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás lekenni
- 1 kis marék friss metélőhagyma
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós
vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A snidlinget megmossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a
vizet és apróra vágjuk.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szobahőmérsékletű margarint
elmorzsoljuk benne.
Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát és a metélőhagymát.
Legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1-1,5 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egy kisméretű tojást egy villával kissé felverünk, majd
lekenjük a rudakat.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése