Pont kapóra jött hozzá és remekül kiegészítette ez a finom öntet-mártogatós, amit Éva oldalán, a Takarékos konyha blogon találtam.
Köszönet érte!
Hozzávalók 4 főre:
- 10 nagyobb szem krumpli
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
- 3 kisebb tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj bőven a sütéshez
Mártogatóshoz:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 ek majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet morzsolt kapor (idényben pár szál friss kapor)
- 1 nagy csipet só
A joghurtot elkeverjük a majonézzel, belezúzzuk a
megtisztított fokhagymát, meghintjük a sóval, beleszórjuk a szárított kaprot.
Alaposan összeforgatjuk, és a hűtőben pihentetjük legalább
egy órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és kb. 3-4
mm vastag karikára vágjuk.
Ahogy a rántott hús készítésekor, itt is három tálkát
készítünk, az elsőbe a lisztet elkeverjük 2 csipet sóval, a másodikban a tojást
egy kicsit felverjük és a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk.
A krumpli karikák egy részét konyhai papírtörlőre rakjuk,
meghintjük sóval és megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a
zsemlemorzsában.
Forró, bő olajban pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, a fokhagymás-kapros mártogatóssal kínáljuk.
Szeretném kipróbálni,csak főtt- vagy nyers a krumpli?
VálaszTörlésNem szükséges előre megfőzni.
Törlés