Printfriendly

2014. január 8., szerda

Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

Már korábban készítettem hasonló ízesítésű finomságot Mézes-mustáros pulykamedalionok néven. A nagy sikerre való tekintettel most ismét hasonló került az asztalra, de kicsit más az elkészítési technikája.A pikáns ízek kedvelőinek mindenképpen megéri kipróbálni.
Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 5 ek méz
  • 3 ek mustár
  • 1 ek étolaj
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A mézet, a mustárt és az olajat egy tálkában összekeverjük, majd beleforgatjuk a husikat.
Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Egy magasabb falú serpenyőt készítünk.
A mézes-mustáros pácban lévő csirkét meghintjük sóval, borssal.
A serpenyőben közepes vagy picit nagyobb lángon, addig pirítjuk, néha-néha meg kavarva, míg a szósz egészen rá nem pirul a husira. Mérsékeljük a lángot és addig sütjük, míg a méz világos barnára karamellizálódik a csirkén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése