Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- 5 ek méz
- 3 ek mustár
- 1 ek étolaj
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk és
kicsit hagyjuk lecsepegni.
A mézet, a mustárt és az olajat egy tálkában összekeverjük,
majd beleforgatjuk a husikat.
Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Egy magasabb falú serpenyőt készítünk.
A mézes-mustáros pácban lévő csirkét meghintjük sóval,
borssal.
A serpenyőben közepes vagy picit nagyobb lángon, addig
pirítjuk, néha-néha meg kavarva, míg a szósz egészen rá nem pirul a husira.
Mérsékeljük a lángot és addig sütjük, míg a méz világos barnára
karamellizálódik a csirkén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése