Hozzávalók 4 főre:
- 8 nagyobb szelet csirkemell filé
- 1 nagyobb tojás
- 10 dkg sajt
Páchoz:
- 1 dl olaj
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
A csirkét alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és
hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A páchoz az olajba szórjuk a fűszereket és belezúzzuk a
fokhagymát. Jól összekeverjük és egyesével beleforgatjuk a hús szeleteket.
Egy éjszakára hűtőben érleljük.
Másnap a tojást egy tálban kicsit felverjük. A sajtot
lereszeljük.
A mellek egyik oldalát megmártjuk a tojásban, majd a
sajtban, kicsit kézzel rányomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a sajtos
oldala legyen felül.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon
hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, friss salátával, esetleg krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Szívesen nézegetem a blogod!
VálaszTörlésMi ezt szoktuk és szeretjük, ami hasonló és egyszerű (ohne sütőpapír, mert akkor nem lesz fincsi odaégett sajt a végén)
http://folegnagyi.blogspot.hu/2013/01/tejszines-sajtos-hus-ha-mar-uncsi.html
Örülök, hogy tetszik a blog, várlak máskor is szeretettel :-)
TörlésGuszta a Te változatod is, köszi, hogy megmutattad :-)