Hozzávalók:
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 kk só
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj bőven a sütéshez
Mártogatóshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
Először a mártogatóshoz egy tálkában a tejfölbe zúzzuk a
megtisztított fokhagymát, meghintjük sóval és jól összekeverjük. Hagyjuk érni,
míg elkészül a zeller.
A zellert megtisztítjuk, félbe vágjuk és egy nagy, éles
késsel 3 mm vastag szeleteket vágunk. Ezeket meghámozzuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk állni, míg a továbbiakat előkészítjük.
Érdemes letakarni egy folpackkal, mert hamar megbarnul.
Ahogy a rántott hús esetében, itt is három tálkát
használunk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával
kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát rakjuk.
A besózott zeller levet ereszt, ezt leöntjük.
Először a lisztben fogatjuk meg, majd a tojásban, legvégül a
morzsában.
Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, a mártogatóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése