Printfriendly

2016. február 7., vasárnap

Sárgarépás bundában sült csirkefalatok



Már régebben sütöttem bundás húst, most a gyerekek kimondottan kérték, hogy ilyet készítsek ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy reszelek is bele egy kevés sárgarépát. Az elkészült fogáson egyáltalán nem észrevehető a répa íze, csak ha beleharapunk és ránézünk, akkor a bunda színe sárgás tőle. Finom lett, gyorsan elfogyott.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*0,5 kk só
*3 ek liszt a forgatáshoz
*Kb. 4 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 egész nagy szál sárgarépa (8 dkg)
*2 nagyobb tojás
*3 jó púpos ek tejföl
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém
*3 púpos ek liszt

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Meghintjük sóval, átforgatjuk és félretesszük.
A megtisztított sárgarépát sajtreszelőn szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel. Beleszórjuk a lisztet és csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy tálkába szórunk egy kevés lisztet és egy kisebb tálba olajat forrósítunk.
A mell csíkokat először megforgatjuk a lisztben, megmártjuk a sárgarépás tésztában, kicsit lecsepegtetjük, majd közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése