Már régebben sütöttem bundás húst, most a gyerekek
kimondottan kérték, hogy ilyet készítsek ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy
reszelek is bele egy kevés sárgarépát. Az elkészült fogáson egyáltalán nem
észrevehető a répa íze, csak ha beleharapunk és ránézünk, akkor a bunda színe
sárgás tőle. Finom lett, gyorsan elfogyott.
Hozzávalók 4
főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*0,5 kk só
*3 ek liszt a forgatáshoz
*Kb. 4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 egész nagy szál sárgarépa (8 dkg)
*2 nagyobb tojás
*3 jó púpos ek tejföl
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém
*3 púpos ek liszt
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, majd kisujjnyi
vastag csíkokra vágjuk.
Meghintjük sóval, átforgatjuk és félretesszük.
A megtisztított sárgarépát sajtreszelőn szálasra
reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal,
fokhagymakrémmel. Beleszórjuk a lisztet és csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy tálkába szórunk egy kevés lisztet és egy kisebb tálba
olajat forrósítunk.
A mell csíkokat először megforgatjuk a lisztben,
megmártjuk a sárgarépás tésztában, kicsit lecsepegtetjük, majd közepestől
kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése