Printfriendly

2016. február 3., szerda

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal


Roppant egyszerű leves egy kevés zöldséggel és némi apró húsgolyóval. Egész hamar elkészül, hisz a gombócok is gyorsan megfőnek. Akár kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.
Hozzávalók 4 főre:
*60 dkg krumpli
*2 szál sárgarépa
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csipet őrölt bors

Gombócokhoz:
*20 dkg darált sertéshús
*1 tojás
*3 csapott ek búzadara
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
A zöldségeket dupla annyi vízben feltesszük főni, mint ami ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
Amíg felfő, a darált húshoz adjuk a tojást, a búzadarát, sót, borsot és az apróra vágott friss petrezselyem levelet.
Kisebb diónyi golyókat formázunk (esetleg kisebb kanállal szaggathatjuk) és a levesbe engedjük.
Mire a zöldségek megpuhulnak, a gombócok is megfőnek.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk. 

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése