Ez a bableves nem is azért lett különleges a számomra,
mert bonyolult vagy bármilyen beszerezhetetlen alapanyagot tartalmaz, hanem a
következő kis történet miatt. A Férjemet megkérdeztem, hogy milyen levest
szeretne. Megegyeztünk egy könnyű bablevesben. Semmi extra, csak bab, répa és
petrezselyem. Diétás okok miatt se krumpli, se csipetke tészta nem került bele.
Mikor kész lett és az első kanál után megjegyezte, hogy ez pont olyan ízű, mint
a Nagymamája bablevese, akkor nagyon boldog voltam. Csak egy egyszerű fogás és
mégis szívmelengető érzések forrása.
Hozzávalók 4
főre:
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*2 egész nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1 doboz fehér bab
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk házi darált paprika
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és petrezselymet
vékonyra karikázzuk, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
Utóbbit egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd
hozzáadjuk a répát, petrezselymet.
Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Amíg megpuhulnak a zöldségek, addig a konzerv babot
átöblítjük és lecsepegtetjük.
Majd a levesbe rakjuk. (A bab előfőzött, ezért nem
szükséges sokáig főzni.)
Pár perc után elzárjuk és melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése