PrintFrendly

2016. február 5., péntek

A legegyszerűbb bableves



Ez a bableves nem is azért lett különleges a számomra, mert bonyolult vagy bármilyen beszerezhetetlen alapanyagot tartalmaz, hanem a következő kis történet miatt. A Férjemet megkérdeztem, hogy milyen levest szeretne. Megegyeztünk egy könnyű bablevesben. Semmi extra, csak bab, répa és petrezselyem. Diétás okok miatt se krumpli, se csipetke tészta nem került bele. 
Mikor kész lett és az első kanál után megjegyezte, hogy ez pont olyan ízű, mint a Nagymamája bablevese, akkor nagyon boldog voltam. Csak egy egyszerű fogás és mégis szívmelengető érzések forrása.
Hozzávalók 4 főre:
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*2 egész nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1 doboz fehér bab
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és petrezselymet vékonyra karikázzuk, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
Utóbbit egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a répát, petrezselymet.
Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Amíg megpuhulnak a zöldségek, addig a konzerv babot átöblítjük és lecsepegtetjük.
Majd a levesbe rakjuk. (A bab előfőzött, ezért nem szükséges sokáig főzni.)
Pár perc után elzárjuk és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése