PrintFrendly

2016. február 17., szerda

Csirkeszelet tükörtojással, pirított hagymával



Roppant egyszerű és gyors fogás. Pikk-pakk az asztalra varázsolható. Van, aki nem szereti a tükörtojást, ezért egy kevés sült krumpli is készült hozzá. A hagymával vigyázni kell, mert ha nagyon megpirul, akkor keserű lehet.
Hozzávalók 4 főre:
*8 kisebb csirkemell filé szelet
*1 tk sült csirke fűszersó
*2 nagyobb vöröshagyma
*1 ek kukoricakeményítő
*4 nagyobb tojás
*1 csipet só
*Olaj a sütéshez

A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és lecsepegtetjük róluk a vizet.
Meghintjük mindkét oldalukat fűszersóval és félretesszük.
A hagymákat megtisztítjuk és kb. 3 mm vastag karikára vágjuk, a rétegeket pedig szétszedjük.
Legelőször egy serpenyőben 5-6 evőkanál olajat forrósítunk, amint a húsokat közepes lángon szép pirosra sütjük.
Melegen tartjuk (alufóliába csomagoljuk).
A hagymakarikákat megszórjuk keményítővel, jól összeforgatjuk és bő olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, ahol meghintjük sóval.
A tojásokat sóval megszórva tetszőleges keménységűre sütjük egy kevéske olajon.
A húsokat, a tojást tányérra szedjük, amire a hagymát is pakoljuk.
Melegen azonnal kínáljuk. Esetleg sült krumplit is kínálhatunk hozzá.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése