Roppant egyszerű és gyors fogás. Pikk-pakk az asztalra
varázsolható. Van, aki nem szereti a tükörtojást, ezért egy kevés sült krumpli
is készült hozzá. A hagymával vigyázni kell, mert ha nagyon megpirul, akkor
keserű lehet.
Hozzávalók 4
főre:
*8 kisebb csirkemell filé szelet
*1 tk sült csirke fűszersó
*2 nagyobb vöröshagyma
*1 ek kukoricakeményítő
*4 nagyobb tojás
*1 csipet só
*Olaj a sütéshez
A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra
klopfoljuk és lecsepegtetjük róluk a vizet.
Meghintjük mindkét oldalukat fűszersóval és félretesszük.
A hagymákat megtisztítjuk és kb. 3 mm vastag karikára
vágjuk, a rétegeket pedig szétszedjük.
Legelőször egy serpenyőben 5-6 evőkanál olajat
forrósítunk, amint a húsokat közepes lángon szép pirosra sütjük.
Melegen tartjuk (alufóliába csomagoljuk).
A hagymakarikákat megszórjuk keményítővel, jól
összeforgatjuk és bő olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, ahol meghintjük sóval.
A tojásokat sóval megszórva tetszőleges keménységűre
sütjük egy kevéske olajon.
A húsokat, a tojást tányérra szedjük, amire a hagymát is
pakoljuk.
Melegen azonnal kínáljuk. Esetleg sült krumplit is
kínálhatunk hozzá.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése