Printfriendly

2016. február 12., péntek

Könnyű csirkés zöldségleves



Egy kevés húsból és pár zöldségből készült könnyű kis leves ebédre. Krumpli és tészta diéta miatt nem került bele. 
Roppant egyszerű, bő fél óra alatt megfő.
Hozzávalók 4 főre:
*40 dkg csirkemell filé
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 közepes fej karalábé
*2 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1,5 dl zöldborsó (házilag eltett mirelit)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg fél leveskocka)
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 tk csemege paprikakrém

A húst apró kockára vágjuk. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A hagymát felkockázzuk, a répát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét apróbb kockára vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsepegett húst fehérre pirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a répát, petrezselymet, a karalábét.
Ha felforr, akkor beleszórjuk a zöldborsót.
Ha a hús és a zöldség is megpuhult, akkor azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése