Egy kevés húsból és pár zöldségből készült könnyű kis
leves ebédre. Krumpli és tészta diéta miatt nem került bele.
Roppant egyszerű,
bő fél óra alatt megfő.
Hozzávalók 4
főre:
*40 dkg csirkemell filé
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 közepes fej karalábé
*2 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1,5 dl zöldborsó (házilag eltett mirelit)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg fél leveskocka)
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 tk csemege paprikakrém
A húst apró kockára vágjuk. A zöldségeket alaposan
megtisztítjuk. A hagymát felkockázzuk, a répát és a petrezselymet vékonyra
karikázzuk, a karalábét apróbb kockára vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsepegett
húst fehérre pirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a répát,
petrezselymet, a karalábét.
Ha felforr, akkor beleszórjuk a zöldborsót.
Ha a hús és a zöldség is megpuhult, akkor azonnal
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése