Printfriendly

2016. február 19., péntek

Rántott pagoda



Pagoda karfiol. A hagyományos karfiol egy szebb változata. Számomra olyan szép, olyan kecses.  
Sajnáltam is picikét ilyen hagyományos módon elkészíteni, de ha a család ezt kéri, nincs mit tenni. Ritkán előfordul, hogy olcsóbban megvásárolható, mint a fehér társa, na, ilyenkor érdemes beszerezni. Ízre szerintem nincs jelentős különbség. Húsmentes pénteki ebédnek tökéletes.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb pagoda karfiol fele
*1 csésze liszt (2,5 dl)
*3 nagyobb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
*Olaj bőven a sütéshez
*só

A karfiolt rózsáira szedjük, majd lobogó, sós, ételízesítős vízbe rakjuk, ahol pár perc alatt roppanósra főzzük. Ha már a villa hegye könnyen belemegy a karfiol keményebb szárrészébe, akkor jó.
Leszűrjük, és kicsit lecsepegtetjük.
Három tálat készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy villával kissé felverjük. A harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.
A rózsákat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Még melegen meghintjük sóval.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése