Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a
gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés
hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt
és lett belőle gombás tarhonyás hús.
Igazán laktató fogás, amihez egy kis
savanyúság remekül illik.
Hozzávalók 6
főre:
*80 dkg sertéscomb
*1 nagy fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 ek csemege paprikakrém
*25 dkg gomba
Tarhonyához:
*2 csésze tarhonya (=50 dkg)
*5-6 ek olaj
*4 csésze víz
*1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
A megtisztított húst apró kockára vágjuk és hagyjuk
lecsepegni.
A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk rajta.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a
fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges,
még pótoljuk a vizet.
Egy másik edényben a tarhonyát a forró olajon világos
barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel és hozzáadjuk a sót, az ételízesítőt,
a borsot és fedő alatt mérsékelt lángon puhára főzzük.
(A tarhonya elkészítéséről bővebben itt írtam korábban. )
Párszor átkavarjuk, hogy
ne ragadjon le és ne álljon össze.
Amíg a hús megpuhul, a gombát vékonyra szeleteljük, ha
már majdnem puha a hús, beleforgatjuk, és együtt készre főzzük.
Ha a tészta kész, a gombás raguval összekeverjük és
melegen, savanyúsággal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése