Printfriendly

2016. február 16., kedd

Gombás tarhonyás hús



Hagyományos tarhonyás húst gyakran készítek, mert a gyerekek is szívesen megeszik. Általában csirkemellet használok, de most sertés hús volt kéznél. Akadt egy doboz gomba is a hűtőben, ezért összehoztam a kettőt és lett belőle gombás tarhonyás hús. 
Igazán laktató fogás, amihez egy kis savanyúság remekül illik.
Hozzávalók 6 főre:
*80 dkg sertéscomb
*1 nagy fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 ek csemege paprikakrém
*25 dkg gomba
Tarhonyához:
*2 csésze tarhonya (=50 dkg)
*5-6 ek olaj
*4 csésze víz
*1 ek házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors

A megtisztított húst apró kockára vágjuk és hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk rajta.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, még pótoljuk a vizet.
Egy másik edényben a tarhonyát a forró olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel és hozzáadjuk a sót, az ételízesítőt, a borsot és fedő alatt mérsékelt lángon puhára főzzük. 
(A tarhonya elkészítéséről bővebben itt írtam korábban. )
Párszor átkavarjuk, hogy ne ragadjon le és ne álljon össze.
Amíg a hús megpuhul, a gombát vékonyra szeleteljük, ha már majdnem puha a hús, beleforgatjuk, és együtt készre főzzük.
Ha a tészta kész, a gombás raguval összekeverjük és melegen, savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése