Printfriendly

2016. február 24., szerda

Zöldségágyon sült csirkeszárnyak



Ritkán készítek csirkeszárnyból ételt, most is csak egy kis adagot sütöttem, mégpedig vegyes zöldségágyon. Ilyen módon is először. Így a csicsóka is fogy, ami a diétázó körete lett, a krumplira a kicsik tartottak igényt, a répa közös lett. Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg és mindkettő egyszerre lesz tálalható.
Hozzávalók 3 főre:
*50 dkg csirkeszárny
*1 tk sült csirke fűszersó
*1 ek zsír
*1 nagy fej vöröshagyma
*4 nagy szem krumpli
*4 nagy darab csicsóka
*2 nagy szál sárgarépa
*1 dl víz
*4 ek olaj
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt bors

A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk, lecsepegtetjük róla a vizet és meghintjük a fűszersóval.
A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, megközelítőleg egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral, beleszórjuk a hagymakarikákat, a többi zöldséget is.
Meghintjük egy kevés sóval, borssal.
Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk egy kevés olajjal és az ételízesítős vízzel.
Alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a hús megpuhul. (Nekem ez most 45 perc volt.) Majd az alufóliát eltávolítva szép pirosra sütjük (Nálam ez most 30 percbe telt.), közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése