Ritkán készítek csirkeszárnyból ételt, most is csak egy
kis adagot sütöttem, mégpedig vegyes zöldségágyon. Ilyen módon is először. Így a csicsóka is fogy, ami
a diétázó körete lett, a krumplira a kicsik tartottak igényt, a répa közös lett. Az a jó ebben a
fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg és
mindkettő egyszerre lesz tálalható.
Hozzávalók 3
főre:
*50 dkg csirkeszárny
*1 tk sült csirke fűszersó
*1 ek zsír
*1 nagy fej vöröshagyma
*4 nagy szem krumpli
*4 nagy darab csicsóka
*2 nagy szál sárgarépa
*1 dl víz
*4 ek olaj
*1 ek házi ételízesítő
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt bors
A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk,
lecsepegtetjük róla a vizet és meghintjük a fűszersóval.
A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, megközelítőleg
egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral,
beleszórjuk a hagymakarikákat, a többi zöldséget is.
Meghintjük egy kevés sóval, borssal.
Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk egy kevés
olajjal és az ételízesítős vízzel.
Alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol
hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a hús megpuhul. (Nekem ez most 45 perc volt.)
Majd az alufóliát eltávolítva szép pirosra sütjük (Nálam ez most 30 percbe telt.), közben a szaftjával párszor
meglocsolgatjuk.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése